Datum: 22.04.2023

Slavíme Den Země a Den památek

V sobotu 22. dubna přijďte oslavovat s námi. V Písku najdete Mobilní laboratoř Biologického centra při oslavě Dne Země. V Českých Budějovicích najdete naše odborníky v sídle Národního památkového ústavu u Ferusů na Senovážném náměstí při příležitosti Mezinárodního dne památek.

Výstava Bez půdy to nepůjde bude k vidění v sobotu od 9 do 17 hodin v sídle Národního památkového ústavu na Senovážném náměstí v Českých Budějovicích. Navíc ji od 10:00, od 12:00 a od 16:15 doprovodí komentářem autor výstavy Miloslav Šimek z Ústavu půdní biologie a biogeochemie BC AV ČR.

Den Země v Písku pátek 21. a sobota 22. dubna 2023 

Dvoudenní akce, kterou pořádá spolek Aktivní Písek ve spolupráci s městem Písek a SMART u příležitosti mezinárodního Dne Země. Budeme se interaktivním způsobem věnovat lokálním aspektům životního prostředí - tedy přímo tomu, co se dotýká každého z nás - našemu městu a všemu okolo něj.
 

Prostřednictvím mikroskopů v pojízdné laboratoři Biologického centra AV ČR odhalíte tajemství života v půdě, pochutnáte si na dobrotách od lokálních výrobců, seznámíte se s kvalitou vody z řeky a té, kterou pijeme doma, na vlastní oči uvidíte hromadu odpadů, kterou produkujeme a zároveň se dozvíte, co se s ní dá dělat. Seznámíte se s projekty místních studentů základních i středních škol kteří chtějí přispívat k citlivějšímu přístupu k přírodě, ve které žijeme.

Můžete se zapojit do Eko workshopů, navštívit některou ze zajímavých besed, výstav, nebo divadelních představení, užít si příjemný večer při prezentacích aktivních lidí na PechaKucha Night.

Na závěr si přijďte odpočinout na divadlo O včelách či divadlo Víti Marčíka a na závěr si zatančit do Divadla Pod čarou na studentskou kapelu „Tvoje máma”.
 
 

 

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Ústav půdní biologie a biogeochemie
Na Sádkách 702/7
370 05 České Budějovice

NAJÍT PRACOVNÍKA