Datum: 10.06.2018

Téměř 25 tisíc lidí navštívilo Veletrh vědy

Veletrh vědy ukázal obrovský zájem o českou vědu. Unikátní expozice od 90 vystavovatelů z řad ústavů Akademie věd ČR, univerzit a firem navštívilo během tří dnů rekordních 24 800 návštěvníků. Čtvrtý ročník Veletrhu vědy se konal od čtvrtka do soboty ve výstavních halách PVA Letňany v Praze.

Na ploše 8 000 m² se široké i odborné veřejnosti představilo na 100 expozic napříč všemi vědními oblastmi. Do veletrhu se zapojilo 40 pracovišť Akademie věd ČR, univerzity, další vědecké instituce a firmy. Na stánku Biologického centra AV ČR se návštěvníci mohli podívat, jak vykrmujeme klíšťata pomocí umělé sací membrány nebo jak z půdních mikroorganismů získáváme aktivní látky pro biotechnologie. Trpělivější jedinci si pak vyhráli u binolupy se speciálním zařízením, které umožňuje překreslit detailní obrázek sledovaného objektu, v našem případě brouků a motýlů. Jejich díla můžete posoudit ve fotogalerii pod článkem.

"Cílem Veletrhu vědy bylo přitáhnout pozornost veřejnosti k české vědě a výzkumu. A to se Akademii věd ČR, společně se svými partnery, bezesporu podařilo. Moc bych si přála,  aby zájem o tuto akci každým rokem rostl tak úspěšně jako doposud a současně přesvědčil vědecké instituce, že prezentovat jejich práci veřejnosti má význam. Letošní návštěvnost je toho důkazem,” řekla Kateřina Sobotková, ředitelka Divize vnějších vztahů Akademie věd ČR.

 
 
Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Ústav půdní biologie a biogeochemie
Na Sádkách 702/7
370 05 České Budějovice

NAJÍT PRACOVNÍKA