Datum: 25.10.2017

Nový dokument: Živý plášť planety Země - Geoderma

Půda provází život na Zemi a člověk by bez ní na této planetě nemohl existovat. Co dnes vlastně o půdě víme? A jak s tímto poznáním nakládáme? Jak se člověk stará o pokožku naší matky Země, o Geodermu? Na tyto otázky odpovídá nový dokumentární film Živý plášť planety Země - Geoderma, na jehož vzniku se po odborné stránce podíleli i pracovníci Ústavu půdní biologie BC AV ČR.

  Je třeba, aby GEODERMA, plášť naší Země, zůstala životodárnou strukturou a tedy úrodnou půdou. Co pro to musíme udělat? Na to se pokouší odpovědět dokument z tvůrčí dílny SKYFILMU. Kameramani nasnímali svět, který máme přímo ,,pod našima nohama“, ale přesto anebo právě proto nám nesmírně vzdálený. Je to svět hodný našeho poznání a pochopení, aby i příští generace měly při životní pouti na této planetě vždy „pevnou a živou půdu pod nohama“.

Dokumentární snímek režiséra Ivana Stříteského byl slavnostně uveden v Senátu parlamentu ČR ve čtvrtek 5. října 2017 senátorkou Annou Hubáčkovou. Pustit si jej můžete z odkazu níže.

 

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Ústav půdní biologie a biogeochemie
Na Sádkách 702/7
370 05 České Budějovice

NAJÍT PRACOVNÍKA