Datum: 19.07.2017

Václav Pižl vedl Ústav půdní biologie 18 let

Na konci června skončilo druhé funkční období ředitele Ústavu půdní biologie a Václav Pižl se tak rozloučil s pozicí ředitele. Vedení ústavu předává svému nástupci a dosavadnímu zástupci, Karlu Tajovskému, ale i nadále se bude věnovat výzkumu v oboru půdní zoologie se zaměřením na biologii a ekologii žížalovitých.

Václav Pižl letos zahájil čtvrtou dekádu svého působení v Ústavu půdní biologie. Jako vědecký asistent sem nastoupil v roce 1986, o tři roky dříve, v roce 1983, zahájil svou vědeckou aspiranturu  v tehdejší Laboratoři půdní biologie, která byla součástí Ústavu krajinné ekologie ČSAV. Po Josefu Ruskovi, který stál u založení samostatného Ústavu půdní biologie v roce 1986, byl druhým ředitelem tohoto pracoviště a vedl jej od roku 1998 do konce června 2017.

Při příležitosti rozloučení Václava Pižla s funkcí ředitele a uvedení nového ředitele Karla Tajovského se uskutečnila v zahradě areálu Na Sádkách malá slavnost. Václav Pižl dostal od Miloslava Šimka děkovný list, pamětní klíč od ústavu a věcný dárek od pracovníků ÚPB.

 
Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Ústav půdní biologie a biogeochemie
Na Sádkách 702/7
370 05 České Budějovice

NAJÍT PRACOVNÍKA